Onze aardbeien worden geteeld vanaf eind mei tot oktober. Dat weten we lekker lang te rekken, omdat we twee verschillende soorten kweken. We beginnen met een enkeldrager die erg grote, heerlijk sappige aardbeien maakt. Vervolgens neemt een doordragend, lekker zoet soort het over tot het einde van het seizoen. Beide soorten zult u nooit in een supermarkt aantreffen, omdat ze te teer zijn voor massatransport. En dat vinden wij prima, want het maakt ze extra bijzonder.  
Onze kersenboomgaard draagt sinds 2011 echt goed vruchten. Dat heeft even geduld gekost, want kersenbomen moeten ongeveer vier jaar staan voordat ervan geplukt kan worden. We hebben één hectare staan, verdeeld over veertien verschillende soorten. Het is verbazingwekkend hoe je jezelf in een andere wereld kunt wanen, wanneer je door de boomgaard loopt. De bomen worden beschermd door een groot net, om de kersengekke spreeuwen buiten de deur te houden. Het plukseizoen duurt ongeveer zes weken, meestal vanaf begin juli tot midden augustus.
 
 
  Frambozen schijnen een van de meest gezonde rode vruchten te zijn die je eten kunt. Dat is een leuke bijkomstigheid, want ze zijn ook gewoon erg lekker. Ook doen ze het erg goed in de jam in combinatie met aardbeien.

Sinds jaar en dag kent u ons wellicht van onze vaste planten. Vijfentwintig jaar lang zijn wij voornamelijk een vaste plantenkwekerij geweest. In de zomer aangevuld met snijbloemen die we veilen in Aalsmeer. Zo hebben wij ook al jaren een bloemenwinkel waar wij boeketten verkopen van eigen snij.

In 2007 wilden we iets drastisch nieuws gaan doen en zijn we begonnen met het telen van aardbeien. Dit vulde mooi onze bloemenwinkel aan en bleek een geboren succes; regelmatig waren de aardbeien al lang voor 12 uur 's middags op, wat ons het groen licht gaf om rigoureus uit te breiden.

Maar niet rigoureus genoeg, zo bleek. Na van 2007 op 2008 onze aardbeienkas verdubbeld te hebben, bleken onze tekorten alleen maar groter te zijn geworden. In 2008 hebben we ons assortiment uitgebreid met onze frambozenhoek, en hebben we ook onze kersenboomgaard aangelegd. Bovendien hadden we wéér de aardbeiencapaciteit verdubbeld.

Maar weer niet rigoureus genoeg. Tot aan 2011 hebben we kunnen zeggen dat we sinds het begin elk jaar onze aardbeienoppervlakte hebben verdubbeld. In totaal viel er dat jaar 6,5 kilometer aan aardbeien te plukken. Daarnaast begon onze kersenboomgaard vanaf dat jaar ook goed vruchten te geven.

2011 is ook het jaar waarin we een groen licht gaven voor zelfpluk. Na dit in 2010 getest te hebben, bleek dat veel mensen dit erg leuk vonden om te doen. Verser kan immers niet! Om de zelfplukkers nog even te kunnen laten bijkomen na het plukken, hebben we een terras aangelegd waar genoten kan worden van een goede bak koffie, met zelfgemaakte taart of ambachtelijk ijs van onze eigen vruchten.

Op 8 juli 2011 zijn we officiëel geopend door wethouder van de Haarlemmermeer John Nederstigt.

Nu, in 2013 en verder, maken we een pas op de plaats voor wat betreft aardbeiencapaciteit, en zetten we puntjes op de 'i' voor wat betreft onderhoud, smaak en diversiteit. We hebben diverse nieuwe soorten fruit en groenten die we uitproberen, en ons streven blijft onverminderd om zoveel mogelijk mensen het plezier te laten meemaken om zelf gezond en vers fruit te komen plukken.

 
Copyright Van Reeuwijk fruit & flowers, 2013.